11 ώρες φροντίδας για ένα παραμελημένο στενό στο Σύνταγμα_




Αναζητώντας τον περασμένο Νοέμβρη σημεία της πόλης για νέες δράσεις με έκπληξη διαπιστώσαμε στο τόσο κέντρο να υπάρχει ένα σημείο παραμελημένο και τελείως αφημένο. Πρόκειται για τον πεζόδρομο στο πίσω μέρος της οδού Περικλέους, δύο τετράγωνα κάτω από το Σύνταγμα, που δυστυχώς όντας ένας κενός κι ανυπεράπιστος χώρος συγκεντρώνει άπειρα σκουπίδια, έλλειψη βασικής φροντίδας, και με τον φωτισμό να είναι ελλιπής το βράδυ να ναι ένα σκοτεινό σημείο που με χρήση wc.
Έτσι η atenistas green αποφάσισε να δράσει και να βελτιώσει την όψη του. Οι τοίχοι βάφτηκαν και δημιουργήθηκε μια τοιχογραφία με skyline πόλης, και με την σύνθεση παλετών, καρεκλών και φυτών (κι ιπτάμενων κλιματιστικών) δόθηκε η αίσθηση ενός φροντισμένου χώρου σαν σε σπίτι, που αυτό είναι και το ζητούμενο, ο δημόσιος χώρος να λαμβάνει την ίδια φροντίδα όπως ο οικιακός. 11 ώρες δουλειάς από 40 άτομα άλλαξαν τελείως την όψη δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον και διαφορετικό πέρασμα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μαγαζάτορες του κτιρίου του τοίχου και καθώς του απέναντί του, που μας βοήθησαν στην δράση προσφέροντας ρεύμα και νερό και χωρίς την συναίνεσή τους δεν θα καταφέρναμε και πολλά, τους κατοίκους της γειτονιάς για τα φιλέματα και το χαμόγελό τους και την Δ/νση φωτισμού του Δήμου Αθηναίων που την προσκαλέσαμε να ελέγξει το υποφωτισμένο του χώρου και πρόσθεσε δύο νέες λάμπες δίνοντας έναν στοιχειώδη καλό φωτισμό στο δρομάκι.

















































Visit : http://atenistas.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: