Διαγωνισμός Mumbai City Museum Design_

By Team IAnD
Photography: Courtesy MRC

Μια εξαιρετική ομάδα σχεδιασμού ζητείται για το έργο της Βόρεια Πτέρυγα του Dr. Bhau Daji Lad Museum, στο Μουμπάι μέσω διεθνούς διαγωνισμού μέσω ηλεκτρονικών υποβολών.
Το Μουσείο Mumbai City, επίσης γνωστό ως Dr. Bhau Daji Lad Μουσείο, είναι ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά ιδρύματα της Ινδίας και το παλαιότερο μουσείο που αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό της Βομβάης, και βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας μιας νέας δυναμικής ταυτότητα για τον εαυτό του ως ένα πολιτιστικό κόμβο στη Βομβάη.

Αν και το αρχικό κτίριο, έχει πλέον αποκατασταθεί (έχοντας επίσης, κέρδισει από την UNESCO το 2005
το βραβείο Asia Pacific Heritage για την διατήρηση στην αριστεία, το υψηλότερο διεθνές βραβείο στον τομέα αυτό), χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα και θεωρείται ένα αριστούργημα - ένα σπάνιος συνδυασμός στην Ινδία από αρχιτεκτονική του Ανδρέα Παλάντιο με υψηλούς Βικτωριανού τύπου εσωτερικούς χώρους, μια απο τις τελευταίες διεθνείς συσχετίσεις των - με το Guggenheim Lab, το ΜΟΜΑ και Fondazione Zegna, στην Ιταλία και τακτικό ημερολόγιο των διαδραστηκών σεμιναρίων σε όλο το φάσμα του σχεδιασμού, της τέχνης και της αρχιτεκτονικής ηγεμονούσας, να απευθύνονται πλέον σε νέα ακροατήρια στην Ινδία και διεθνώς. Οι νέες εγκαταστάσεις θα επιτρέψουν μεγαλύτερη ποικιλία των δραστηριοτήτων και θα επιτρέψουν σε γεγονότα όπως ταξίδια και διεθνείς εκθέσεις να πραγματοποιηθούν τα οποία είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν στο αρχικό κτίριο.

Οι Malcolm Reading Consultants - αρχιτεκτονικό γραφείο συμβουλών με έδρα το Λονδίνο, το οποίο ειδικεύεται στην πολιτιστική κληρονομιά στο σχεδιασμό και την επιλογή των σύγχρονων σχεδιαστών είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του διαγωνισμού εκ μέρους του Μουσείου και καλούν συμμετέχοντες στο διαγωνισμό από διεπιστημονικές δημιουργικές ομάδες με εμπειρία στο σύγχρονο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική τοπίου, μιας και το μουσείο βρίσκεται σε ένα από τους λίγους χώρους πρασίνου στο νότιο Μουμπάι. Ο διαγωνισμός ενθαρρύνει τις συνεργασίες με τις τοπικούς παράγωντες, και χωρίζεται σε 2 φάσεις, με χρονοδιάγραμμα fast-track: έναρξη το Δεκέμβριο του 2013! ανακοίνωση shortlist στα τέλη Ιαν 2014! Επιλογή του νικητή στις αρχές Απριλίου του 2014 και την προετοιμασία του τόπου, τον Οκτώβριο του 2014.

Το νέο κτίριο αναμένεται να εξαπλωθεί σε έκταση 85.000 - 110.000 τετραγωνικών ποδιών, παρέχοντας νέες αίθουσες και εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν ένα κέντρο διερμηνείας, μια βιβλιοθήκη, ένα αρχείο εγκαταστάσεων συντήρησης και ένα νέο πωλητήριο και καφέ. Στο επίκεντρο της νέας πτέρυγας θα είναι μια μόνιμη γκαλερί που θα παρουσιάζεται η σύγχρονη Βομβάη, εστιάζοντας σε σημαντικά ορόσημα, στην ανάπτυξη της πόλης και την ανάδειξη των πολιτιστικών επιτευγμάτων της, καθώς και προσωρινός εκθεσιακός χώρος με διεθνή πρότυπα έτοιμος να υποδέχεται μεγάλες εκθέσεις τουρισμού.

For details and registration, visit http://competitions.malcolmreading.co.uk/mumbai

Δεν υπάρχουν σχόλια: